Żywienie – „Dobry posiłek w szpitalu”

Centrum Onkologii im. prof. F. Łukaszczyka w Bydgoszczy przystąpiło do programu pilotażowego „Dobry posiłek w szpitalu”. W ramach pilotażu będziemy publikować na stronie internetowej szpitala posiłki przeznaczone dla pacjentów przygotowywane w oparciu o jadłospis opracowany przez dietetyka.

Energia: 2852.83 kcal; Białko ogółem: 110.40 g; Tłuszcz: 106.81 g; Węglowodany ogółem: 390.70 g; Sód:2889.81 mg; suma cukrów prostych: 44.05 g; kw. tłuszcz. nasycone ogółem: 50.26 g; Błonnik pokarmowy:31.06 g; Potas: 3608.19 mg; Wapń: 606.11 mg; Fosfor: 1618.91 mg; Magnez: 320.53 mg; Żelazo: 13.63 mg;

  • Zupa mleczna z ryżem 350ml (MLE),
  • Pieczywo mieszane 80g,
  • Pieczywo graham 30g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt (MLE),
  • Pasztet jana wieprzowy 50g (GLU, SOJ, SEL),
  • Wędlina wieprzowa- schab wiśniowy 30g (GLU, DWU),
  • Ser twarogowy deliser 1szt. (MLE),
  • Pomidor 50g ,
  • Ogórek b/s 50g ,
  • Herbata ziołowa 250ml

II Śniadanie

  • Koktajl owocowy 200ml (MLE)
  • Zupa pomidorowa z ryżem 350ml (GLU, MLE, SEL),
  • Makaron 200g (GLU),
  • Kawałki kurczaka w sosie śmietanowo- brokułowym 280g (MLE),
  • Kompot wieloowocowy 250ml
  • Pieczywo mieszane 80g,
  • Pieczywo graham 30g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt (MLE),
  • Wędlina drobiowa – polędwica hani 30g (GLU, SOJ),
  • Wędlina wieprzowa- szynka konserwowa 30g (GLU, DWU),
  • Dżem 1szt ,
  • Pomidor 50g ,
  • Papryka 50g ,
  • Herbata owocowa 250ml

Energia: 2435.54 kcal; Białko ogółem: 95.02 g; Tłuszcz: 94.13 g; Węglowodany ogółem: 332.30 g; Sód: 2376.58 mg; suma cukrów prostych: 55.98 g; kw. tłuszcz. nasycone ogółem: 43.61 g; Błonnik pokarmowy:32.37 g; Potas: 4315.46 mg; Wapń: 768.40 mg; Fosfor: 1586.08 mg; Magnez: 358.95 mg; Żelazo: 14.64 mg

  • Zupa mleczna z kaszą jęczmienną 350ml (GLU, MLE),
  • Pieczywo mieszane 110g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt
    (MLE),
  • Twarożek naturalny 100g (MLE),
  • Wędlina wieprzowa – szynka z komina 30g (GLU, DWU),
  • Miód 1szt ,
  • Rzodkiewka 30g ,
  • Ogórek świeży b/s 30g ,
  • Kakao 250ml (MLE)

II Śniadanie

  • Wafle ryżowe 30g
  • Zupa krem z dyni z cynamonem 350ml (GLU, MLE),
  • Kotlet pożarski 100g (GLU, JAJ),
  • Ziemniaki z pietruszką 200g ,
  • Surówka z buraczka 200g ,
  • Kompot wieloowocowy 250ml
  • Pieczywo mieszane 110g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt (MLE),
  • Wędlina wieprzowa – szynka złocista 50g (GLU, DWU),
  • Serek twarogowy tartare 1szt (MLE),
  • Sałatka z surowych warzyw 160g ,
  • Herbata czarna 250ml

Energia: 2956.77 kcal; Białko ogółem: 128.40 g; Tłuszcz: 130.24 g; Węglowodany ogółem: 347.26 g; Sód:2863.32 mg; suma cukrów prostych: 31.61 g; kw. tłuszcz. nasycone ogółem: 58.63 g; Błonnik pokarmowy:31.15 g; Potas: 4794.21 mg; Wapń: 888.60 mg; Fosfor: 2139.56 mg; Magnez: 417.07 mg; Żelazo: 20.92 mg

  • Zupa mleczna z kaszą jaglaną 350ml (MLE),
  • Pieczywo mieszane 110g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt (MLE),
  • Pasta z jajkiem, rybą i koperkiem 50g (JAJ, MLE),
  • Wędlina wieprzowa -schab wiśniowy 30g (GLU, DWU),
  • Serek twarogowy tartare 1szt (MLE),
  • sałata- liść ,
  • Rzodkiewka 30g,
  • Herbata ziołowa 250ml

II Śniadanie

  • Koktajl wieloowocowy 200ml (MLE)
  • Zupa ogórkowa z ziemniakami 350ml (GLU, MLE, SEL),
  • Kopytka 300g (JAJ),
  • Sos mięsno – pomidorowy 200ml (GLU, MLE),
  • Surówka z czerwonej kapusty 200g ,
  • Kompot wieloowocowy 250ml
  • Pieczywo mieszane 110g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt (MLE),
  • Kurczak w galarecie 100g (SEL),
  • ser żółty 20g (MLE),
  • Wędlina wieprzowa -schab krotoszyński 30g (GLU, DWU),
  • Pomidor b/s 50g ,
  • Papryka 30g ,
  • Herbata czarna 250ml

Energia: 2836.41 kcal; Białko ogółem: 117.33 g; Tłuszcz: 109.43 g; Węglowodany ogółem: 342.97 g; Sód: 3410.79 mg; suma cukrów prostych: 38.36 g; kw. tłuszcz. nasycone ogółem: 54.12 g; Błonnik pokarmowy: 32.30 g; Potas: 4071.33 mg; Wapń: 654.93 mg; Fosfor: 1826.52 mg; Magnez: 383.30 mg; Żelazo: 13.78 mg

  • Zupa mleczna z płatkami owsianymi 350ml (GLU, MLE),
  • Pieczywo mieszane 110g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt(MLE),
  • Parówki cienkie Nowaka 1 szt (SOJ, MLE),
  • Keczup 15g ,
  • Twaróg ze szczypiorkiem 50g (MLE),
  • Serek twarogowy tartare 1szt (MLE),
  • Ogórek świeży 40g ,
  • Pomidor b/s 50g,
  • Herbata owocowa 250ml

Śniadanie

  • Gruszka 1szt
  • Krupnik z kaszy jęczmiennej 350ml (GLU, SEL),
  • Kurczak po chińsku 200g (GLU),
  • Ryż na sypko 200g ,
  • Kompot wieloowocowy 250ml
  • Pieczywo mieszane 110g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt (MLE),
  • Leczo z kurczakiem i cukinią 220g (GLU, SEL),
  • Ser twarogowy deliser 1szt (MLE),
  • Wędlina wieprzowa (szynka jarmarska) 30g (GLU, DWU),
  • Pomidor b/s 50g,
  • Herbata czarna 250ml

Energia: 2800.72 kcal; Białko ogółem: 120.45 g; Tłuszcz: 133.08 g; Węglowodany ogółem: 314.87 g; Sód: 3424.30 mg; suma cukrów prostych: 43.84 g; kw. tłuszcz. nasycone ogółem: 51.35 g; Błonnik pokarmowy: 35.40 g; Potas: 4991.83 mg; Wapń: 983.46 mg; Fosfor: 2151.17 mg; Magnez: 392.89 mg; Żelazo: 17.46 mg;

  • Zupa mleczna z kaszą jęczmienną 350ml (GLU, MLE),
  • Bułka graham 1 szt. Pieczywo 40g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt (MLE),
  • Pasta z jaj z natką pietruszki 100g (JAJ, MLE),
  • Ser żółty 20g (MLE),
  • Pomidor 50g ,
  • Rzodkiewka 30g,
  • Herbata czarna 250ml

II Śniadanie

  • Jogurt owocowy 1szt (MLE),
  • Zupa koperkowa z laną kluską 350ml (GLU, MLE, SEL),
  • Ryba panierowana pieczona 100g (GLU, JAJ, RYB, SEL),
  • Ziemniaki- 200g,
  • Surówka z selera i marchewki 200g (SEL),
  • Kompot wieloowocowy 250ml
  • Pieczywo mieszane 110g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt (MLE),
  • Sałatka jarzynowa 160g (MLE, SEL, GOR),
  • Wędlina wieprzowa (schab biały na parze) 50g (GLU, DWU),
  • Serek twarogowy tartare 1szt (MLE),
  • Sałata- liść,
  • Ogórek świeży 30g,
  • Herbata owocowa 250ml

Energia: 2785.77 kcal; Białko ogółem: 118.11 g; Tłuszcz: 98.80 g; Węglowodany ogółem: 382.89 g; Sód:2644.16 mg; suma cukrów prostych: 56.47 g; kw. tłuszcz. nasycone ogółem: 50.94 g; Błonnik pokarmowy: 29.88 g; Potas: 4009.25 mg; Wapń: 719.04 mg; Fosfor: 1748.99 mg; Magnez: 386.12 mg; Żelazo: 15.86 mg;

  • Zupa mleczna z kaszą jaglaną 350ml (MLE),
  • Pieczywo mieszane 110g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt (MLE),
  • Pasztet jana wieprzowy 50g (GLU, SOJ, SEL),
  • Wędlina wieprzowa- szynkówka 50g (GLU, DWU),
  • Pomidor 50g ,
  • Papryka 50g ,
  • Kawa mleczna 250ml (GLU, MLE),

II Śniadanie

  • Koktajl truskawkowy 200ml (MLE),
  • Barszcz czerwony z ziemniakami 350 ml(GLU, SEL),
  • Kawałki kurczaka 100g w sosie śmietanowo – szpinakowym z cukinią 100g (GLU, MLE),
  • makaron penne 200g (GLU),
  • Kompot wieloowocowy 250ml ,
  • Pieczywo mieszane 110g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt (MLE),
  • Twarożek z rzodkiewką 50g (MLE),
  • Wędlina wieprzowa- szynka konserwowa 50g (GLU, DWU),
  • Jabłko 1szt ,
  • Ogórek świeży 50g,
  • Herbata czarna 250ml ,

Energia: 2844.05 kcal; Białko ogółem: 149.60 g; Tłuszcz: 128.15 g; Węglowodany ogółem: 303.99 g; Sód: 3056.09 mg; suma cukrów prostych: 56.93 g; kw. tłuszcz. nasycone ogółem: 57.82 g; Błonnik pokarmowy: 31.98 g; Potas: 4597.62 mg; Wapń: 1265.57 mg; Fosfor: 2439.08 mg; Magnez: 415.04 mg; Żelazo: 16.63 mg;

  • Zupa mleczna z płatkami owsianymi 350ml (GLU, MLE),
  • Pieczywo mieszane 110g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt (MLE),
  • Jajecznica 100g (JAJ),
  • Wędlina wieprzowa (szynka rodzinna) 30g (GLU, DWU),
  • Pomidor 50g ,
  • Ogórek świeży 40g ,
  • Herbata czarna 250ml

II Śniadanie

  • serek homogenizowany 1szt (MLE),
  • Zupa kalafiorowa zabielana 350ml (GLU, MLE, SEL),
  • Schab w majeranku 100g ,
  • Sos pietruszkowy 100ml, (GLU,MLE),
  • Ziemniaki z wody z koperkiem 200g,
  • Surówka z kapusty pekińskiej i ogórka 200g,
  • Kompot wieloowocowy 250ml
  • Pieczywo mieszane 110g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt (MLE),
  • Ser żółty 20g (MLE),
  • Wędlina wieprzowa (polędwica sopocka) 30g (GLU, DWU),
  • Sałatka grecka 160g (MLE),
  • Herbata czarna 250ml

Energia: 2710.13 kcal; Białko ogółem: 122.14 g; Tłuszcz: 123.91 g; Węglowodany ogółem: 305.62 g; Sód:2928.55 mg; suma cukrów prostych: 33.15 g; kw. tłuszcz. nasycone ogółem: 53.12 g; Błonnik pokarmowy:30.58 g; Potas: 4168.27 mg; Wapń: 544.05 mg; Fosfor: 1654.20 mg; Magnez: 313.05 mg; Żelazo: 12.01 mg;

  • Zupa mleczna z kaszką kukurydzianą 350ml (MLE),
  • Pieczywo mieszane 110g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt (MLE),
  • Twarożek ze szczypiorkiem 80g (MLE),
  • Wędlina wieprzowa – szynka biała 50g (GLU, DWU),
  • Rzodkiewka 30g ,
  • Pomidor 50,
  • Herbata owocowa 250ml

II Śniadanie

  • śliwka 2szt
  • Zupa pomidorowa z ryżem 350ml (GLU, MLE, SEL),
  • Łopatka pieczona 100g (GLU, SEL),
  • Ziemniaki 200g ,
  • Surówka z białej kapusty, kukurydzy i pora 200g (MLE, GOR),
  • Kompot wieloowocowy 250ml
  • Pieczywo mieszane 110g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt (MLE),
  • Wędlina wieprzowa- polędwica 30g (GLU, DWU),
  • Wędlina drobiowa- szynka z kurcząt 30g (GLU, SOJ),
  • Ser twarogowy deliser 1szt (MLE),
  • Galaretka z owocami 200ml ,
  • Ogórek świeży b/s 30g ,
  • Papryka 30g ,
  • Herbata ziołowa 250m

Energia: 2677.78 kcal; Białko ogółem: 96.24 g; Tłuszcz: 123.05 g; Węglowodany ogółem: 330.44 g; Sód: 3143.38 mg; suma cukrów prostych: 47.60 g; kw. tłuszcz. nasycone ogółem: 49.79 g; Błonnik pokarmowy: 34.83 g; Potas: 4643.16 mg; Wapń: 820.60 mg; Fosfor: 1575.79 mg; Magnez: 337.82 mg; Żelazo: 12.59 mg;

  • Zupa mleczna z ryżem 350ml (MLE),
  • Pieczywo mieszane 110g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt (MLE),
  • Parówki cienkie Nowaka 1 szt. (GLU, SOJ),
  • Keczup 15g ,
  • Ser żółty 20g (MLE),
  • Ser twarogowy deliser 1szt (MLE),
  • Sałata- liść,
  • Ogórek kiszony 40g ,
  • Herbata czarna 250ml 

II Śniadanie

  • Maślanka 200ml (MLE),
  • Zupa jarzynowa 350ml (GLU, MLE, SEL),
  • Stek z cebulą 100g (GLU, JAJ, SEL),
  • Ziemniaki z koperkiem 200g,
  • Surówka z kiszonej kapusty 200g,
  • Kompot wieloowocowy 250ml
  • Pieczywo mieszane 110g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt (MLE),
  • Ryba w galarecie 100g (RYB, SEL),
  • Wędlina wieprzowa (polędwica z pasieki) 50g (GLU, DWU),
  • Serek twarogowy tartare 1szt (MLE),
  • Pomidor 50g,
  • Jabłko 1szt.,
  • Herbata czarna 250ml

Energia: 2649.21 kcal; Białko ogółem: 111.78 g; Tłuszcz: 113.98 g; Węglowodany ogółem: 326.26 g; Sód:3160.82 mg; suma cukrów prostych: 45.03 g; kw. tłuszcz. nasycone ogółem: 45.48 g; Błonnik pokarmowy:33.85 g; Potas: 4802.29 mg; Wapń: 860.46 mg; Fosfor: 1950.07 mg; Magnez: 402.71 mg; Żelazo: 16.87 mg;

  • Zupa mleczna z kaszą jęczmienną 350ml (GLU, MLE),
  • Bułka grahamka 1 szt.,
  • Pieczywo zwykłe 40g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt (MLE),
  • Pasta z jaj z natką pietruszki 100g (JAJ, MLE),
  • Serek twarogowy tartare 1szt (MLE),
  • Ser żółty 20g (MLE),
  • Pomidor b/s 50g ,
  • Herbata czarna 250ml ,

II Śniadanie

  • Koktajl wieloowocowy 200ml (MLE),
  • Zupa ogórkowa 350ml (GLU, MLE, SEL),
  • Ryba panierowana pieczona 100g (GLU, JAJ, RYB, SEL),
  • Ziemniaki 200g ,
  • Surówka z białej kapusty 200g (MLE, GOR),
  • Kompot wieloowocowy 250ml ,
  • Pieczywo mieszane 110g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt (MLE),
  • Serek wiejski 1szt (MLE),
  • Wędlina wieprzowa – szynka konserwowa 50g (GLU, DWU),
  • Miód 1szt ,
  • Mix sałata z warzywami i sosem vinegret 100g ,
  • Herbata czarna 250ml ,

Energia: 3050.58 kcal; Białko ogółem: 118.73 g; Tłuszcz: 122.08 g; Węglowodany ogółem: 396.83 g; Sód: 2910.66 mg; suma cukrów prostych: 94.54 g; kw. tłuszcz. nasycone ogółem: 51.80 g; Błonnik pokarmowy: 30.63 g; Potas: 3623.84 mg; Wapń: 732.17 mg; Fosfor: 1711.89 mg; Magnez: 316.94 mg; Żelazo: 12.00 mg

  • Zupa mleczna z kaszką kukurydzianą 350ml (MLE),
  • Pieczywo mieszane 110g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt (MLE),
  • Wędlina wieprzowa (szynkówka warmia) 50g (GLU, DWU),
  • Twarożek z koperkiem 50g (MLE),
  • Dżem 1szt ,
  • Sałata- liść,
  • Rzodkiewka 30g,
  • Herbata owocowa 250ml

II Śniadanie

  • Sok marchwiowy 200ml
  • Zupa gulaszowa z mięsem drobiowym 350g (GLU, SEL),
  • Pierogi leniwe 350g (GLU, JAJ, MLE),
  • Mus truskawkowy 200ml,
  • jogurt naturalny 1szt. (MLE),
  • Kompot wieloowocowy 250ml
  • Pieczywo mieszane 110g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt (MLE),
  • Sałatka ziemniaczana 160g (MLE, SEL, GOR),
  • Wędlina wieprzowa (polędwica sopocka) 50g (GLU, DWU),
  • Serek twarogowy tartare 1szt (MLE),
  • Papryka 50g,
  • Ogórek kiszony 50g,
  • Herbata czarna 250ml

Energia: 2516.71 kcal; Białko ogółem: 92.59 g; Tłuszcz: 102.06 g; Węglowodany ogółem: 339.51 g; Sód: 2715.36 mg; suma cukrów prostych: 48.82 g; kw. tłuszcz. nasycone ogółem: 46.44 g; Błonnik pokarmowy: 34.45 g; Potas: 4715.45 mg; Wapń: 619.45 mg; Fosfor: 1514.16 mg; Magnez: 373.87 mg; Żelazo: 14.14 mg

  • Zupa mleczna z kaszą jaglaną 350ml (MLE),
  • Pieczywo mieszane 110g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt (MLE),
  • Wędlina wieprzowa (szynka konserwowa) 50g (GLU, DWU),
  • Serek twarogowy tartare 1szt. (MLE),
  • Dżem 1szt ,
  • Pomidor 50g,
  • Papryka 50g,
  • Herbata czarna 250ml

II Śniadanie

  • jogurt naturalny 1szt (MLE
  • Zupa – krem z brokułów 350ml (GLU, MLE, SEL),
  • Gołąbki 100g (SEL),
  • Sos pomidorowy 100ml (GLU, MLE),
  • Ziemniaki z natką pietruszki 200g,
  • Kompot wieloowocowy 250ml
  • Pieczywo mieszane 110g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt (MLE),
  • Kurczak w galarecie 100g (SEL),
  • Wędlina wieprzowa (szynka jarmarska) 50g (GLU, DWU),
  • Ser twarogowy deliser 1szt. (MLE),
  • Ogórek świeży 50g,
  • Jabłko 1 szt.
  • Herbata ziołowa 250ml

Energia: 2822.61 kcal; Białko ogółem: 142.29 g; Tłuszcz: 137.15 g; Węglowodany ogółem: 285.74 g; Sód: 3644.87 mg; suma cukrów prostych: 56.55 g; kw. tłuszcz. nasycone ogółem: 52.90 g; Błonnik pokarmowy: 30.90 g; Potas: 4433.36 mg; Wapń: 1183.08 mg; Fosfor: 2348.95 mg; Magnez: 432.51 mg; Żelazo: 17.09 mg;

  • Zupa mleczna z płatkami owsianymi 350ml (GLU, MLE),
  • Pieczywo mieszane 110g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt (MLE),
  • Twarożek naturalny 100g (MLE),
  • Wędlina wieprzowa (szynka jarmarska) 50g (GLU, DWU),
  • Pomidor b/s 40g ,
  • Ogórek kiszony 50g,
  • Herbata czarna 250ml

II Śniadanie

  • Koktajl truskawkowy 200ml (MLE),
  • Barszcz czerwony 300ml (GLU, SEL),
  • Gulasz węgierski 400g (GLU, MLE, SEL),
  • Kasza jaglana 200g,
  • Kompot wieloowocowy 250ml
  • Pieczywo mieszane 110g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt (MLE),
  • Sałatka brokułowa z jajkiem 160g (JAJ, MLE, GOR),
  • Wędlina wieprzowa (szynka konserwowa) 50g (GLU, DWU),
  • Ser żółty 20g (MLE),
  • Sałata- liść,
  • Papryka 50g ,
  • Herbata czarna 250ml

Energia: 2837.84 kcal; Białko ogółem: 127.08 g; Tłuszcz: 127.49 g; Węglowodany ogółem: 331.66 g; Sód:2735.99 mg; suma cukrów prostych: 45.15 g; kw. tłuszcz. nasycone ogółem: 50.72 g; Błonnik pokarmowy:37.53 g; Potas: 4781.38 mg; Wapń: 620.89 mg; Fosfor: 2027.23 mg; Magnez: 366.43 mg; Żelazo: 16.27 mg

  • Zupa mleczna z kaszą jęczmienną 350ml (GLU, MLE),
  • Bułka graham 1 szt., Pieczywo zwykłe 40g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt
    (MLE),
  • Pasta z rybą, jajkiem i koperkiem 50g (GLU, JAJ, MLE, DWU),
  • Wędlina wieprzowa – schab wiśniowy 30g (GLU, DWU),
  • Serek twarogowy tartare 1szt (MLE),
  • Pomidor b/s 50g ,
  • Ogórek świeży b/s 50g ,
  • Herbata czarna 250ml

II Śniadanie

  • Serek homogenizowany naturalny 1szt (MLE)
  • Zupa marchewkowa z ziemniakami 350ml (GLU, SEL),
  • Kotlet drobiowy panierowany100g (GLU,
    JAJ),
  • Ziemniaki 200g ,
  • Surówka z pora z kukurydzą 200g (MLE, GOR),
  • Kompot wieloowocowy 250ml
  • Pieczywo mieszane 110g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt (MLE),
  • Zupa krem z dyni 350ml (GLU, MLE),
  • Wędlina wieprzowa – szynka konserwowa 50g (GLU, DWU),
  • Ser twarogowy deliser 1szt (MLE),
  • Sałata- liść ,
  • Papryka 50g ,
  • Herbata owocowa 250ml

Energia: 2765.88 kcal; Białko ogółem: 114.81 g; Tłuszcz: 131.03 g; Węglowodany ogółem: 311.31 g; Sód:3340.44 mg; suma cukrów prostych: 35.85 g; kw. tłuszcz. nasycone ogółem: 48.50 g; Błonnik pokarmowy:30.52 g; Potas: 4627.08 mg; Wapń: 703.36 mg; Fosfor: 1957.05 mg; Magnez: 396.42 mg; Żelazo: 18.64 mg

  • Zupa mleczna z kaszą jaglaną 350ml (MLE),
  • Pieczywo mieszane 110g (GLU), Masło porcyjne 2szt (MLE),
  • Pasta z jaj z natką pietruszki 100g (JAJ, MLE),
  • Wędlina wieprzowa -polędwica 30g (GLU, DWU),
  • Ser twarogowy deliser 1szt (MLE),
  • Pomidor b/s 50g ,
  • Sałata- liść ,
  • Herbata czarna 250ml

II Śniadanie

  • Jogurt naturalny 1szt (MLE)
  • Zupa ziemniaczana 350ml (GLU, MLE, SEL, DWU),
  • Ryba panierowana pieczona 120g (GLU, JAJ, RYB, SEL),
  • Ziemniaki z wody z koperkiem 200g ,
  • Surówka z białej kapusty 200g (MLE, GOR),
  • Kompot wieloowocowy 250ml
  • Pieczywo mieszane 110g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt (MLE),
  • Sałatka jarzynowa 160g (MLE, SEL, GOR),
  • Wędlina wieprzowa- schab krotoszyński 50g (GLU, DWU),
  • Serek twarogowy tartare 1szt (MLE),
  • Sałata- liść 10g ,
  • Ogórek świeży b/s 50g ,
  • Herbata owocowa 250ml

Energia: 2762.25 kcal; Białko ogółem: 104.19 g; Tłuszcz: 121.41 g; Węglowodany ogółem: 349.56 g; Sód: 3540.18 mg; suma cukrów prostych: 59.62 g; kw. tłuszcz. nasycone ogółem: 53.73 g; Błonnik pokarmowy: 38.09 g; Potas: 4755.51 mg; Wapń: 1027.15 mg; Fosfor: 1728.19 mg; Magnez: 383.29 mg; Żelazo: 16.26 mg

  • Zupa mleczna z kaszką kukurydzianą 350ml (MLE),
  • Pieczywo mieszane 110g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt (MLE),
  • Wędlina wieprzowa (szynka cygańska) 50g (GLU, DWU),
  • ser żółty 20g (MLE),
  • Dżem 1szt , Pomidor b/s 50g,
  • Ogórek kiszony 30g ,
  • Herbata ziołowa 250ml

II Śniadanie

  • Koktajl owocowy 200ml (MLE),
  • Zupa – krem z białych warzyw 350ml (GLU, MLE, SEL),
  • Klopsik faszerowany pieczarką 100g (GLU, JAJ, MLE),
  • sos 100g (GLU, MLE),
  • Ziemniaki z natką pietruszki 200g,
  • Surówka z marchwi 200g ,
  • Kompot wieloowocowy 250ml
  • Pieczywo mieszane 110g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt (MLE),
  • Wędlina wieprzowa (szynka konserwowa) 50g (GLU, DWU),
  • Pasztet Jana wieprzowy 50g (GLU, SOJ, SEL),
  • Miód 1szt,
  • Burak z fetą 100g (MLE, GOR),
  • Herbata czarna 250ml

Energia: 3256.66 kcal; Białko ogółem: 144.46 g; Tłuszcz: 154.60 g; Węglowodany ogółem: 355.81 g; Sód:3061.48 mg; suma cukrów prostych: 66.60 g; kw. tłuszcz. nasycone ogółem: 62.42 g; Błonnik pokarmowy:34.96 g; Potas: 4482.43 mg; Wapń: 1015.38 mg; Fosfor: 2305.77 mg; Magnez: 433.12 mg; Żelazo: 16.41 mg

  • Zupa mleczna z płatkami owsianymi 350ml (GLU, MLE),
  • Pieczywo mieszane 110g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt
    (MLE),
  • Jajko gotowane 1szt (JAJ),
  • Wędlina – szynka wieprzowa 30g (GLU, DWU),
  • Ser twarogowy deliser 1szt (MLE),
  • Pomidor b/s 50g ,
  • Papryka 30g ,
  • Kawa mleczna 250ml (GLU, MLE)
  • Serek homogenizowany 1szt (MLE)
  • Zupa ogórkowa 350ml (GLU, MLE, SEL),
  • Gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami 350g (GLU, MLE),
  • Kasza jęczmienna 200g (GLU),
  • Surówka z kiszonej kapusty 200g,
  • Kompot wieloowocowy 250ml
  • Pieczywo mieszane 110g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt (MLE),
  • Ryba w galarecie 100g (RYB, SEL),
  • Wędlina wieprzowa -polędwica sopocka 30g (GLU, DWU),
  • Serek twarogowy tartare 1szt (MLE),
  • Pomidor b/s 50g ,
  • Herbata czarna 250ml

7 listopada 2023r. – Dieta podstawowa

Wartości odżywcze:

Energia: 2687.99 kcal; Białko ogółem: 104.77 g; Tłuszcz: 113.08 g; Węglowodany ogółem: 342.07 g; Sód:2737.42 mg; suma cukrów prostych: 57.19 g; kw. tłuszcz. nasycone ogółem: 51.00 g; Błonnik pokarmowy: 30.89 g; Potas: 4217.47 mg; Wapń: 985.56 mg; Fosfor: 1790.19 mg; Magnez: 345.75 mg; Żelazo: 12.52 mg

Śniadanie

  • Zupa mleczna z ryżem 350ml (MLE),
  • Pieczywo mieszane 110g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt (MLE),
  • Twarożek
    naturalny 80g (MLE),
  • Wędlina wieprzowa- szynka złocista 50g (GLU, DWU),
  • Miód 1szt ,
  • Rzodkiewka 30g ,
  • Sałata- liść ,
  • Kakao 250ml (MLE),

II Śniadanie

  • Herbatniki 40g

Obiad

  • Zupa kalafiorowa z drobnym makaronem 350ml (GLU, MLE, SEL),
  • Kotlet mielony parowany 100g (GLU, JAJ),
  • Sos koperkowy 100ml (GLU, MLE),
  • Ziemniaki z wody z koperkiem 200g ,
  • Brokuł gotowany 200g ,
  • Kompot wieloowocowy 250ml ,

Kolacja

  • Pieczywo mieszane 110g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt (MLE),
  • Wędlina wieprzowa-szynka konserwowa 50g (GLU, DWU),
  • Serek twarogowy tartare 1szt (MLE),
  • ser żółty 20g (MLE),
  • pomidor b/s 50g ,
  • Sok owocowy 200g ,
  • Herbata czarna 250ml

6 listopada 2023r. – Dieta podstawowa

Wartości odżywcze:

Energia: 3213.49 kcal; Białko ogółem: 145.16 g; Tłuszcz: 135.22 g; Węglowodany ogółem: 379.92 g; Sód: 3003.50 mg; suma cukrów prostych: 69.02 g; kw. tłuszcz. nasycone ogółem: 60.26 g; Błonnik pokarmowy:28.28 g; Potas: 3939.07 mg; Wapń: 993.80 mg; Fosfor: 2116.96 mg; Magnez: 331.03 mg; Żelazo: 15.95 mg;

Śniadanie

  • Zupa mleczna z kaszką kukurydzianą 350ml (MLE),
  • Pieczywo mieszane 110g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt (MLE),
  • Pasztet Jana wieprzowy 50g (GLU, SOJ, SEL),
  • Wędlina wieprzowa – ogonówka 50g (GLU, DWU),
  • Pomidor b/s 50g ,
  • Papryka 30g ,
  • Herbata owocowa 250ml

II Śniadanie

  • Koktajl wiśniowy 200ml (MLE)

Obiad

  • Zupa gulaszowa z mięsem drobiowym 350ml (GLU, SEL),
  • Pierogi leniwe 350g (GLU, JAJ, MLE),
  • Mus truskawkowy 100ml ,
  • jogurt naturalny 1szt (MLE),
  • Kompot wieloowocowy 250ml

Kolacja

  • Pieczywo mieszane 110g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt (MLE),
  • Wędlina drobiowa-polędwica z kurcząt 30g (GLU, SOJ),
  • Wędlina wieprzowa- szynka wieprzowa 30g (GLU, DWU),
  • Serek twarogowy tartare 1szt (MLE),
  • Sałatka brokułowa z jajkiem 160g (JAJ, MLE, GOR),
  • Herbata czarna 250ml

3 listopada 2023r. – Dieta podstawowa

Wartości odżywcze:

Energia: 3060.52 kcal; Woda: 1746.06 g; Białko ogółem: 119.35 g; białko zwierzęce: 79.17 g; białko roślinne: 40.18 g; Tłuszcz: 137.39 g; Węglowodany ogółem: 373.44 g; Popiół: 25.73 g; Sód: 4850.90 mg; Potas: 4970.33 mg; Wapń: 950.50 mg; Fosfor: 2136.44 mg; Magnez: 512.99 mg; Żelazo: 20.37 mg;

Śniadanie

  • Zupa mleczna z kaszą jęczmienną 350ml (GLU, MLE),
  • Pieczywo mieszane 110g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt (MLE),
  • Pasta z jaj z natką pietruszki 80g (JAJ, MLE),
  • Dżem-sztuka 1szt ,
  • Serek twarogowy tartare 1szt (MLE),
  • sałata- liść 10g ,
  • Ogórek kiszony 30g ,
  • Herbata owocowa 250ml

II Śniadanie

  • Koktajl truskawkowy 200ml (MLE)

Obiad

  • Zupa szpinakowa z ryżem 350ml (GLU, MLE, SEL),
  • Ryba panierowana pieczona 100g (GLU, JAJ, RYB, SEL),
  • Ziemniaki z wody z koperkiem 200g ,
  • Surówka z kiszonej kapusty 200g,
  • Kompot wieloowocowy 250ml

Kolacja

  • Pieczywo mieszane 110g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt (MLE),
  • Sałatka jarzynowa 160g (MLE, SEL, GOR),
  • Wędlina wieprzowa 50g (GLU, DWU),
  • Ser żółty 20g (MLE),
  • Rzodkiewka 30g ,
  • Herbata czarna 250ml

2 listopada 2023r. – Dieta podstawowa

Wartości odżywcze:

Energia: 2492.28 kcal; Woda: 1194.88 g; Białko ogółem: 99.14 g; białko zwierzęce: 63.15 g; białko roślinne: 35.99 g; Tłuszcz: 109.57 g; Węglowodany ogółem: 306.94 g; Popiół: 18.02 g; Sód: 2877.71 mg; Potas: 4167.66 mg; Wapń: 852.77 mg; Fosfor: 1620.69 mg; Magnez: 356.57 mg; Żelazo: 16.31 mg;

Śniadanie

  • Zupa mleczna z kaszą jaglaną 350ml (MLE),
  • Pieczywo mieszane 110g
  • (GLU), Masło porcyjne 2szt (MLE),
  • Pasztet Jana wieprzowy 80g (GLU, SOJ, SEL),
  • Ser żółty 40g (MLE),
  • Sałata- liść , ogórek świeży b/s 40g ,
  • Herbata ziołowa 250ml

II Śniadanie

  • Kefir 1szt (MLE)

Obiad

  • Barszcz czerwony z ziemniakami 350 ml (GLU, SEL),
  • Rolada schabowa nadziewana marchewką 100g(SEL),
  • Sos 100ml (GLU, MLE),
  • Ziemniaki 200g ,
  • Surówka z czerwonej kapusty
    150g ,
  • Kompot wieloowocowy 250ml

Kolacja

  • Pieczywo mieszane 110g (GLU),
  • Masło porcyjne 2szt (MLE),
  • Kurczak w galarecie 100g (SEL),
  • Wędlina wieprzowa-ogonówka 60g (GLU, DWU),
  • Serek twarogowy tartare 1szt (MLE),
  • Sałatka z surowych warzyw 120g ,
  • Herbata czarna 250ml

Kontakt

Call Center (52) 374 31 10

    Masz pytania? Skorzystaj z formularza

    *Obowiązkowe